11.2.09

Learning by quizzing

Eftersom jag beklagar mig för alla jag känner om att min hjärna inte fungerar som den ska, att jag glömmer saker och har blivit segtänkt, känner jag mig tvungen att ta till drastiska åtgärder. Jag har bestämt mig för att jag ska lära mig något nytt varje dag ett tag framöver. Jag vet att alla säger att man lär sig nya saker hela tiden. Men det är ju inte riktigt sant. Ok att man tar in ny information varje dag, men det mesta är gammal skåpmat i ny förpackning. Jag vill lära mig mer om saker jag inte har någon aning om. Och eftersom jag är inne på quiz för tillfället så kanske det är rätt väg att gå.
Dagens lektion fick bli ett kaffequiz. Det visade sig att jag visste ganska lite om kaffe, jag svarade rätt på fem frågor av tio. Nu vet jag lite mer. Jag har till exempel lärt mig att Starbucks omsättning är ungefär en tredjedel av Coca Colas och att en normalstor kopp kaffe innehåller mer koffein än en enkel espresso.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det fantastiska med dig är att du faktiskt kommer ihåg saker du läst/hört en gång. För mig är det helt obegripligt! Du kanske minns när du skulle lära mig "conundrum" hur många veckor tog inte det? Men tillslut kom jag ju på att jag skulle tänka på kameratrumma för att komma ihåg (logik?)Du gör ett quiz sedan vet du lite mer. Det enda jag skulle lära mig var att jag är korkad.

Sara sa...

Fast det där är ju tyvärr inte riktigt sant. Saker som fastnar i mitt huvud är oftast helt onödiga fakta (typ Brangelinas barns namn), medan sånt som faktiskt skulle vara bra att komma ihåg (typ multiplikationstabellen eller receptet på pannkakor)rinner av mig som såpvatten.